LASAGNE AI FUNGHI E PROSCIUTTO

Ingrediënten:

bloem

melk

boter

funghi porcini (paddestoelen)

prosciutto

verse peterselie

grote lasagna vellen (verkrijgbaar bij Italiaanse winkel)

Bereidingswijze:

Maak een bechamelsaus door de boter in een pan te smelten en bloem toe te voegen tot een dikke klont ontstaat. Voeg nu een beetje melk tot en begin pas met een garde te kloppen wanneer de melk warm is. Wanneer de bechamelsaus dik wordt weer een beetje melk toevoegen en weer wanneer deze warm is kloppen. Wanneer er geklopt wordt wanneer de melk nog niet warm is of in een keer alle melk wordt toegevoegd ontstaan er klontjes. De bechamelsaus is klaar wanneer hij niet meer dik wordt. Voor plaatjes van bereiden van bechamelsaus, klik hier.

Snijd vieze stukjes van de funghi, maak ze dan klein.

Snijd de rauwe ham (of bacon) in stukjes.

Bak nu in een andere pan boter, de rauwe ham en de paddestoelen.

Voeg een paar scheppen bechamelsaus aan de pan met ham en funghi toe, tenslotte ook peterselie en geraspte kaas.

Leg de lasagnevellen even in kokend water en blus met koud water.

Vet een ovenschaal in (Piero laat gewoon wat gesmolten boter in de schaal lopen).

en leg twee lasagnevellen voor de helft op de bodem en voor de helft over de rand van de ovenschaal. Leg ze op de bodem zo neer dat ze op de bodem elkaar een beetje overlappen.

Schep nu wat paddestoelensaus en witte bechamelsaus in de schaal en dek dit af met een gekreukeld lasagne vel.

Het kreukelen van de lasagnevellen is bedoeld om te voorkomen dat de lasagne een blok wordt. Herhaal dit maximaal 3 keer.

Dek nu de lasagne af door de twee over de rand hangende lasagnevellen naar elkaar toe te vouwen en giet hierover nog wat bechamelsaus.

Versier met wat stukjes tomaat, bestrooi de bovenkant met wat parmesaan en zet de schaal in de oven.

Bak 10 tot 15 minuten in oven van 180 graden. Dan 10 minuten laten afkoelen om de lasagne steviger te laten worden. En smullen maar.

Nog enkele actiefotos van de klaarmaken van de tweede ovenschaal: