Ingrediënten:
hele vis of kip
kruiden
zout
eiwit
Bereiding:
Op een vraag van Vincent wat je nu verder met dat eiwit kan doen (de dooiers waren alweer verwerkt in een dikke custard vla of zoiets), had Piero een voorbeeld van gebruik van de resterende eiwitten.
Maak een pap van zout en eiwit.
Leg de gekruide vis (in de buik van de vis stop je allerlei kruiden) of kip op een ovenschaal en bedek deze onder de zout/eiwitpap. Piero deed het nu even voor met een aubergine, maar je moet het met kip of vis doen. Boetseer er wat moois van, bijvoorbeeld een patroon van schubben.
Bak het geheel in een oven van 180 graden gaar.
Een manier om te controleren of de vis of kip gaar is mogelijk door een breipen of vleesvork door de zoutkorst in het binnenste van vis of de kip te steken en eruit te halen en te voelen of de punt van de breipen of vleesvork ook heet is geworden. (Hans: door de pen onder je neus te houden????)