TORTA DELLA NONNA

Ingrediënten:

1 kg bloem
2 zakjes bakpoeder (of neem zelfrijzend bakmeel)
500 g boter
450 g suiker (250 g voor het deeg, 200 g voor de vla)
11 eieren (3 voor het deeg, 8 voor de vla)
100 g patentbloem (voor de vla)
1 zakje vanillesuiker
1 liter melk
1 citroen of sinasappel
cottage cheese (ricotta)
marsala
pijnboompitten

Bereiding:

Kneed de bloem, bakpoeder, koude boter, 250 g suiker en 3 eieren tot een deeg en laat het rusten in de koelkast.

Klop met een garde 8 eierdooiers met 200 g suiker, patent bloem en vanille suiker. Breng de melk met een citroen- of sinasappelschil aan de kook.

Wanneer de melk aan de kook is het vuur laag, de schil eruit halen en het eimengsel er door heen kloppen met een garde tot een egale custard ontstaat.

Dat is lekker zeg!

Meng 2/3 custard met 1/3 cottage cheese en marsala.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het tussen twee stukken bakpapier tot 2 ronde plakken.

Bekleed een laag bakblik met bakpapier of smeer hem in met boter. Leg de een van de plakken op de bodem en druk het tegen de opstaande randen.

Vul het bakblik nu met het custard/cottage cheese-mengsel custard en dek het af met de andere plak deeg.

Strijk wat ei over de bovenkant en strooi hierover wat pijnboompitten.

Zet het geheel een half uur in een op 180 graden voorverwarmde oven.