RISOTTO CON TARTUFO
Ingrediënten:
boter
witte wijn
parmesaan
truffel (pasta, van gemalen zwarte truffels)
Bereidingswijze:
Kook bouillonpoeder in pannetje met water.
Doe er evt. een beetje groente bij
(ui, wortel, selderij)
Fruit de ui
in de boter
tot zij glazig wordt.
Voeg de risotto toe
en bak ze mee tot ze glazig wordt.
Voeg nu de scheut witte wijn toe.
Voeg telkens een beetje bouillon toe maar niet zoveel dat de risotto helemaal onder staat. Als je groenten met de bouillon hebt meegekookt, haal de bouillon
dan door een zeef voor ze bij de rijst gedaan wordt (zie plaatje).
Zet voordat de risotto helemaal gaar is het vuur uit en doe een deksel op de pan zodat zij nog verder gaart.
Schep nog een beetje boter, wat parmesaan (niet teveel, want dan overheerst de kaassmaak en
proef je de truffel nauwelijks)
en truffelpasta door de risotto.