Tagliatella met zwaardvis

Ingrediënten:

plak zwaardvis (1 cm dik)

olijfolie

rode pepertjes

1 blik tomaten

teentjes knoflook naar smaak

oregano

1 courgette (Piero gebruikte kleine courgettes)

scheut witte wijn

zout en peper

zwarte olijven

Bereiding:

In een brede platte pan een bodempje olijfolie doen, daarin de pepertjes fruiten
en dan gehakte knoflook met de tomaten uit blik en een beetje oregano laten pruttelen. Druk de tomaten kapot. In een andere brede platte pan in een bodempje olijfolie courgettereepjes bakken en later reepjes zwaardvis toe voegen.

Wanneer de courgette en de zwaardvis gaar zijn samen met de witte wijn aan de pan met de tomaat voegen en door laten pruttelen.

Zwarte olijven in pan droogbakken (het zoute water smaakt niet goed) en dan toevoegen.

Geheel nog even laten pruttelen en dan op het vuur de pasta er door heen roeren en opdienen.

Buon appetito!