BRUSCHETTE MET KIPPENLEVER OF TOMAAT
Bruschette
Ingrediënten:
stokbrood
Bereidingswijze:
Stokbrood in schijfjes snijden en in de oven krokant laten worden.
Kippenlever
Ingrediënten:
kippenlever (ontdaan van vliezen), hartjes en niertjes
knoflook
bleekselderij
wortel
ui
witte wijn
marsala
kappertjes
3 of 4 ansjovisjes (uit blik)
olijfolie
Bereidingswijze:
Kippenlever schoonmaken (hartjes en vliezen wegsnijden). Knoflook in de olie bakken en daarna op een hoog vuur de kippenlever erbij. Het hoge vuur is nodig om het bloed, dat bitter smaakt, eruit te bakken. Wanneer het bloed naar buitenkomt nog even laten doorbakken en daarna in een vergiet laten uitlekken. In stukjes gesneden bleekselderij, wortelen en ui in olie bakken. Na ongeveer 10 minuten de uitgelekte kippenlever erbij doen en laten doorbakken. Hartjes en niertjes door de gehaktmolen of blender doen en deze ook toevoegen, evenals wat witte wijn of marsala. Kappertjes weken in azijn (om zout eruit te halen). Afzonderlijk ook de ansjovis om deze reden in azijn weken. Nog een half uur op een hoog vuur doorbakken, de uitgelekte kappertjes aan het mengsel toevoegen, de ansjovis laten uitlekken, op een laag vuur in aparte pan laten smelten en deze ook toevoegen. Daarna alles op een plank fijnhakken, terug in de pan doen en er een flinke hoeveelheid boter door heen roeren en nog even doorbakken. Serveren op de bruschette.
tomaten beleg:
Ingrediënten:
stukjes tomaat (vers of uit blik)
olijfolie
knoflook
basilicum
Bereidingswijze:
Ingrediënten koud mengen en op de bruschette serveren.