CANTUCCINI MET VIN SANTO
Ingrediënten:
500 gram bloem half zakje bakpoeder 350 gram extra fijne suiker 250 gram amandelen met schil eetlepel anijszaad snufje zout 3 eieren scheut marsala of sherry scheut cognac of bruine rum
Bloem, bakpoeder, suiker, amandelen, anijszaad en zout op werkblad mengen en tot een hoop maken met in het midden een kuiltje.
In het kuiltje de eieren toevoegen
en tot kleverig deeg kneden
onder toevoeging van de marsala en de cognac.
In rollen op bakplaat met bakpapier
leggen en ongeveer 20 minuten in een oven
op 175 graden.
Na afkoelen
in sneetjes
van twee centimeter snijden en los terug leggen
in een minder warme oven (140 graden)
terug leggen met de ovendeur op een kier zodat ze van binnen kunnen drogen. Net zolang in de oven tot ze droog en goudgeel zijn.
De cantuccini wordt na het eten geserveerd met vin santo, een medium sherry-achtige drank met een alcohol percentage van 15%. De cantuccini wordt in de vin santo gedoopt alvorens gegeten te worden.