ZUPPA INGLESE

Ingrediënten:
8 eieren
200 gr suiker (voor het eiermengsel)
200 gr suiker (voor de siroop)
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
1 liter melk
1 citroenschil
vruchtensap
likeur, alkermes of bijv. amaretto of tia maria
cake (of lange vingers)
poedersuiker
cacaopoeder

Bereidingswijze:

We gaan beginnen!

Klop 8 eierdooiers (bewaar het eiwit) met 200 gram suiker en de vanillesuiker.

Voeg de bloem toe, roer door tot het glad is geworden en laat het dan rusten.

Breng de melk met citroenschil zachtjes aan de kook.

Wanneer het bijna kookt kan de citroenschil verwijderd worden en de melk van het vuur aan het eigeelmengsel worden toegevoegd onder voortdurend kloppen. Daarna weer aan de kook brengen (het gaat dus weer over in de pan waar de melk in was gekookt). Het resultaat is een mooie lichtgele vla.

Zet een pan met suiker en water op het vuur om siroop te maken. Voeg vruchtensap naar keuze toe. Snijd een citroen of sinaasappel doormidden, knijp die uit en kook mee.

Leg op de bodem van een ovenschaal plakjes droge cake of lange vingers. Besprenkel de cake met de siroop en de amaretto. Hierover komt een laag vla en daarover weer een laag cake met siroop, likeur en vla.

Bestrooi de bovenste laag vla met cacaopoeder. Klop het overgebleven eiwit met wat zout en poedersuiker stijf.

Verdeel het over de bovenste laag cake. Plaats het geheel in een oven op 150 graden tot het geklopte eiwit goudbruin is geworden.