ZUPPA INGLESE
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Klop 8 eierdooiers (bewaar het eiwit) met 200 gram suiker en de vanillesuiker.
Voeg de bloem toe, roer door tot het glad is geworden en laat het dan rusten.
Breng de melk met citroenschil zachtjes aan de kook.
Wanneer het bijna kookt kan de citroenschil verwijderd worden en de melk
van het vuur aan het
eigeelmengsel worden toegevoegd onder voortdurend kloppen.
Daarna weer aan de kook brengen (het gaat dus weer over in de pan waar de melk
in was gekookt).
Het resultaat is een mooie lichtgele vla.
Zet een pan met suiker en water op het vuur om siroop te maken.
Voeg vruchtensap naar keuze toe.
Snijd een citroen of sinaasappel doormidden, knijp die uit en kook mee.
Leg op de bodem van een ovenschaal plakjes droge cake of lange vingers.
Besprenkel de cake met de siroop en de amaretto.
Hierover komt een laag vla en daarover weer een laag cake met siroop, likeur en vla.
Bestrooi de bovenste laag vla met cacaopoeder.
Klop het overgebleven eiwit met wat zout en poedersuiker stijf.
Verdeel het over de bovenste laag cake. Plaats het geheel in een oven op 150 graden tot het geklopte eiwit goudbruin is geworden.