PIZZADEEG

Ingrediënten:

1 kg bloem
verse gist (50 gr)
olijfolie
zout

Beleg voor de gefrituurde pizza:

Tomaten
Provencaalse kruiden
Olie
Prosciutto (rauwe ham)
Rucola

Bereidingswijze:

Gist oplossen in beetje lauwwarm water met suiker.


Bloem en gistmengsel kneden en daarna wat olijfolie en zout toevoegen.

Nog meer kneden, kneden, kneden.

Het geheel in een theedoek laten rijzen op een warme plek.

Luchtige bolletjes maken en nog even laten rijzen.

De bolletjes plat rollen en met de vingers de randen dun maken tot ze het gewenste formaat pizzabodem hebben gekregen. De bodem beleggen en in een oven doen die alleen van onderen verwarmd wordt. De oven zo heet mogelijk zetten.

Een andere oplossing is kleinere pizzabodempjes maken,


deze in olie frituren.

Beleg de warme gefrituurde pizza met een koude salade. Deze salade is gemaakt van tomaten (in kleine blokjes gesneden), olie, kruiden en zout erbij. Voeg dan rauwe rucola en prosciutto toe.