Ragu

(bolognese saus)

Basisrecept

Ingrediënten:
1 winterpeen
1 ui
1 stengel bleekselderij
zonnebloemolie
rundergehakt (of half kalfs- half rundergehakt)
rode wijn
tomatenpuree (ca. 35 gram)
bouillonblokje
1 blik gepelde tomaten
peper en zout

tijd: 3 uur

bereiding:
Dit moet je een dag van te voren klaarmaken.
Zie ook de tomatenbasissaus (voor pizza).

De wortel, ui en selderij in de keukenmachine fijnmaken. In de olie bakken, dan het rulle gehakt toevoegen.

Als het meeste vocht van het vlees is verdampt, voeg je zout en peper toe en blus je het af met een flinke scheut rode wijn.

Weer het vocht laten verdampen, dan een bouillonblokje en tomatenpuree toevoegen. Daarna een blik fijngemaakte gepelde tomaten erbij doen en het mengsel nog 3 uur zachtjes laten pruttelen.

Deze saus moet één dag van te voeren worden gemaakt!