Crespelle alla Fiorentina

Hartige Crêpes met ricotta en spinazie

(voor 12 personen)

Ingrediënten van het beslag:
4 eieren
1/2 liter melk
stukje vetspek
300 gr bloem
Ingrediënten voor de vulling:
1 kg ricotta
3 eieren (van 1 ei alleen de dooier, de andere 2 eieren totaal toevoegen)
gekookte, fijngehakte, spinazie (uit diepvries)
gemalen kaas
zout, peper, nootmuskaat
Verder nodig (voorbereiden):
1 liter bechamelsaus
Voor dit gerecht houden we de bechamel vloeibaarder, dus halveren we de hoeveelheid benodigd meel.
Flensjes bakken:
Van het beslag moet je kleine dunne pannenkoekjes bakken, doorsnede ca. 20 cm. Ze worden maar aan een kant gebakken. Steeds de pan met het stukje vet een beetje invetten.

Vet een ovenschaal in. Leg hierin een laagje bechamelsaus. Vul iedere pannenkoek met het ricotta-mengsel, vouw doormidden, leg ze in de schaal. Strooi er een laagje gemalen kaas over. Versier de ovenschotel tenslotte met stukjes tomaat of met drupjes tomatensaus. Bakken in de oven, gedurende 20 minuten bij 170 graden.

I.p.v. flensjes kun je ook verse lasagnevellen gebruiken (dan is het ook gewoon een lasagnegerecht!).