Ingrediënten: 12 dunne kalfslapjes groot blik gepelde tomaten (1 liter, of 2 normale blikken) kappertjes bouillonblokje knoflook olijfolie |
|
Voorbereiden: De gepelde tomaten pureren met de staafmixer direct in het blik. De lapjes vlees door de bloem halen en frituren in zonnebloemolie. Laat ze uitlekken. |
|
Bereiden van de saus: Twee teentjes knoflook fijnstampen en in olijfolie bakken . De gepureerde tomaten toevoegen. |
|
Zoute kappertjes onder de kraan afspoelen (in Italie zijn ze meestal in zout ingelegd). | |
Voeg bouillonblokje (brodo!!!!) en kappertjes toe, en een halve liter water. Laat de suas een paar minuten doorkoken. | |
Leg de plakjes vlees dakpansgewijs in een ovenschaal of grote koekenpan. | |
Schenk de tomaten/kappersaus erover. | |
Doe er nog wat oregano over en laat het nog een kwartier opwarmen (in de oven op 120 graden, of op een laag vuurtje in de koekenpan). |
Onder: het vlees, boven de aubergineplakken .