Scallopine alla pizzaiola

Kalfsoesters op de pizzabakkerswijze

Recept voor 12 personen

Ingrediënten:
12 dunne kalfslapjes
groot blik gepelde tomaten (1 liter, of 2 normale blikken)
kappertjes
bouillonblokje
knoflook
olijfolie
Voorbereiden:
De gepelde tomaten pureren met de staafmixer direct in het blik. De lapjes vlees door de bloem halen en frituren in zonnebloemolie. Laat ze uitlekken.
Bereiden van de saus:
Twee teentjes knoflook fijnstampen en in olijfolie bakken . De gepureerde tomaten toevoegen.
Zoute kappertjes onder de kraan afspoelen (in Italie zijn ze meestal in zout ingelegd).
Voeg bouillonblokje (brodo!!!!) en kappertjes toe, en een halve liter water. Laat de suas een paar minuten doorkoken.
Leg de plakjes vlees dakpansgewijs in een ovenschaal of grote koekenpan.
Schenk de tomaten/kappersaus erover.
Doe er nog wat oregano over en laat het nog een kwartier opwarmen (in de oven op 120 graden, of op een laag vuurtje in de koekenpan).

Onder: het vlees, boven de aubergineplakken .