Ingrediënten: Per persoon 1 kalfsschenkel 1 ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij 1/2 pepertje Tomatenbasissaus of gewone tomatensaus Zout/kruidenmengsel van Antonella Witte wijn Bouillon |
|
Voorbereiding:
| |
Bereiding: | |
Zet een grote pan op het vuur (in de foto een schaal die ook gelijk in de oven kan), giet er wat olijfolie in, fruit daarin een gepureerd mengsel van ui, winterwortel en bleekselderij. Voeg een half pepertje toe. Leg nu de aangebakken stukken vlees in deze grote pan en strooi er wat van het zout/kruidenmengsel over. Laat nog even doorbakken. | |
Voeg wijn toe, laat die even indampen, dan tomatensaus en bouillonblokjes toevoegen. Nu gaat alles voor ca. 2 uur de oven in. Tussentijds even kijken, als het te droog wordt een glas water toevoegen. Als je maar 3 a 4 schenkels bereidt, kun je alles in een pan laten stoven. | |
Ziehier het resultaat!