Lasagna Bolognese

Ingrediënten:
Gedroogde lasagnevellen, voldoende voor 5 lagen in de ovenschaal
1 1/2 liter Bechamelsaus
1 liter Ragu

Voorbereiding:
De ragu is het lekkerste als deze vooraf is gemaakt (zie aldaar).
Lasagnevellen kort koken, goed los van elkaar houden. Daarna afgieten, in een vergiet afkoelen onder koude kraan. Op een schone doek uitspreiden en droogdeppen.

Werkwijze:
Maak de bechamelsaus (zie aldaar).
Een ovenschaal invetten en dun laagje ragu op de bodem leggen. Hierop een eerste laag lasagnevellen leggen.

Nu steeds een schepje ragu en bechamel tesamen, met wat parmezaan. Zuinig doen met de saus. Afdekken met vellen.

Zo doorgaan tot alle vellen op zijn (ca. 5 of 6 lagen). Eindigen met een laagje ragu.

Tenslotte:
Nu 30 minuten in een oven bij 180 graden verwarmen.