Pasta Sfogliata con Crema Pasticcera

(warme Apfelstrudel)

Recept voor 12 personen

Ingrediënten:
1 liter Crema Pasticcera
een kopje rozijnen
Grand Marnier
10 vellen bladerdeeg of 2 blikjes croissantdeeg
4 appels
1 ei
poedersuiker

Voorbereiding:
Minstens 3 uur van te voren een liter crema pasticcera maken (anders is deze saus nog te vloeibaar), de rozijnen laten weken in een beker water waaraan een scheut Grand marnier is toegevoegd.

Bereiding:
Rol 2 vellen bladerdeeg dun uit (Antonella gebruikt hele dikke lappen kant-en-klaar diepvries bladerdeeg). Snijd de deegplakken op maat (lange rechthoek).

Leg één vel op bakpapier. Schil de 4 appels, snijd ze in schijfjes. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Smeer de crema op het bladerdeeg. De randen vrijhouden.

Leg er nu de schijven appel op, de rozijnen erover verdelen en de tweede laag crema erover smeren. Leg de tweede deeglap hieroverheen en maak de zijranden dicht (vouw het onderste vel over de bovenste). Gaatjes prikken om te ontluchten.

Bestrijk de bovenkant met een geklopt ei en bak in de oven bij 180 graden.

Intussen wordt er van de overgebleven crema gesnoept door Imelda.
Bij het serveren (bij voorkeur nog warm) er poedersuiker over strooien.