GNOCCHI CON SALVIA

Ingrediënten:

kruimige aardappels

3 eierdooiers

bloem

gemalen kaas

nootmuskaat

verse salie

boter

Bereidingswijze:

Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook ze gaar.

Handig, dat keukenpapier, je kunt er zelfs het vuur mee aansteken.
Laat de aardappels wanneer ze gaar zijn goed uitlekken want ze mogen niet te vochtig zijn. Stamp de aardappels fijn (of draai ze door een roerzeef).

Voeg 3 eierdooiers, een beetje nootmuskaat, gemalen kaas en bloem toe tot er een deeg ontstaat.

Rol van dit deeg kleine aardappelkroketjes en bewerk ze (bijvoorbeeld met een vork) zodat ze hun gladde oppervlak verliezen en de saus beter hecht.

Kook de gnocchi in kokend water totdat ze boven komen drijven en laat ze daarna schrikken in koud water.

De saus wordt gemaakt door salie in boter te bakken en later parmesaan toe te voegen. Schep de gnocchi door saus.