Klik op onderstreepte woorden voor de foto's.

CANTUCCINI MET VIN SANTO

Ingrediënten:

500 gram bloem

half zakje bakpoeder

350 gram extra fijne suiker

250 gram amandelen met schil

eetlepel anijszaad

snufje zout

3 eieren

scheut marsala of sherry

scheut cognac of bruine rum

Bereidingswijze:

Bloem, bakpoeder, suiker, amandelen, anijszaad en zout op werkblad mengen en tot een hoop maken met in het midden een kuiltje. In het kuiltje de eieren toevoegen en tot kleverig deeg kneden onder toevoeging van de marsala en de cognac. In rollen op bakplaat met bakpapier leggen en ongeveer 20 minuten in een oven op 175 graden. Na afkoelen in sneetjes van twee centimeter snijden en los terug leggen in een minder warme oven (140 graden) terug leggen met de ovendeur op een kier zodat ze van binnen kunnen drogen. Net zolang in de oven tot ze droog en goudgeel zijn. De cantuccini wordt na het eten geserveerd met vin santo, een medium sherry-achtige drank met een alcohol percentage van 15%. De cantuccini wordt in de vin santo gedoopt alvorens gegeten te worden.