BONGO BONGO (Profiterolles)

Ingrediënten:
500 g patent bloem (Jolanda zegt: 1 kg!)
250-400 g boter
50 g suiker
zout
12 tot 16 eieren
200 g chocolade
torta della nonna vulling (zie aldaar)
room

Bereiding:

Breng een liter water met wat zout aan de kook.

Voeg de bloem en suiker toe en net zoveel boter tot de gewenste soepelheid van het deeg is verkregen.

Laat het deeg een beetje afkoelen. Klop de eieren een voor een door het deeg. Het deeg mag niet te heet zijn anders worden de eieren gekookt.

Bedek een bakblik met bakpapier (je kunt het vast leggen met een paar klontjes deeg).

Maak met 2 eetlepels bolletjes deeg en leg ze op het bakblik.

Zet het bakblik 20 minuten in op 160 graden voorverwarmde oven. Om de soezen wat droger van binnen te krijgen kan men de ovendeur op een kier open laten. Zo komen de soezen uit de oven:

Breng in een grote pan water aan de kook en zet hier een kleiner pannetje in met een beetje water en de chocolade (au bain marie, of al bagno maria)

Laat al roerend de chocolade smelten en maak een egale chocolade saus. Maak torta della nonna vulling en klop die met room. Vul de soezen met de vulling en overgiet ze met de chocolade saus.