ANATRA ALLA VALDARNESE (Eend op de wijze van de Valdarno)

Ingrediënten:

1 eend in stukjes

knoflook

verse rozemarijn

wortel

selderij

ui

kalfsgehakt

rode wijn

tomatenpuree

zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Nee, Els, hij bijt je niet hoor!

Schroei de veertjes van de eend op een open vuur. Hak de poten er halverwege af. Hart en niertjes eruit halen. Hak de eend nu in mootjes.

Stukjes eend met knoflookteentjes met velletje er nog omheen en takje rozemarijn in pan zonder olie bakken. De eend is vet genoeg, dus olie is niet nodig.

In tweede pan met veel zonnebloemolie fijngehakte wortel, selderij en ui fruiten op hoog vuur.

Hart, niertjes in gehaktmolen fijnmalen. Stuk kalfsvlees ook tot gehakt malen. (Tip van Piero: maak de gehaktmolen schoon met een winterwortel)

Laat de eend intussen ca. 15 minuten doorgaren (beetje water erbij)

Als de groenten ongeveer een kwartier zijn gebakken, de kalfsgehakt en een scheut rode wijn aan de tweede pan toevoegen daarna de stukjes eend zonder vocht naar tweede pan overscheppen.

De eend uit de rechterpan wordt in de linkerpan geschept.

Nu tomatenpuree en nog een scheut wijn toevoegen.

Het geheel doorscheppen en net zolang laten pruttelen totdat het eendenvlees net niet van de botjes afvalt.